top of page
Search
PGL

Što se krene raditi, to se i dovrši

Radovi na asfaltiranju makadamskog puta od Podruma do Jaze u Gornjoj Lovnici počeli su u srpnju 2015. godine. Samo asfaltiranje dionice u dužini od cca 1950 metara trajalo je od 2. do 7. listopada 2015. godine. Za potpuno asfaltiranje puta do Jaze ostalo je cca 500 metara, za što je ove 2017. godine sredstva ponovo osiguralo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.


Radovi na preostalom dijelu makadamskog puta počeli su početkom kolovoza 2017. godine i završavaju se ovih dana. Projekt za asfaltiranje ove dionice postoji od 2008. godine, te je od tada glavni prioritet za mještane Gornje Lovnice.


Kako je već spomenuto, realizaciji asfaltiranja ovog puta pristupilo se tek 2015. godine (investicija 180.000 KM), kada je asfaltirano cca 1.950 metara puta, a trenutno se dovršava asfaltiranje ostatka makadamske dionice. Prilikom otvorenja nove dionice puta 7. studenog 2015. obećano je u narednom razdoblju završetak asfaltiranja puta u G. Lovnici što se ovih dana i ostvarilo. Ovime je Gornja Lovnica nakon dugog vremena čekanja potpuno riješila problem glavnih putnih komunikacija koje su predstavljale problem u povezivanju mještana i đaka tijekom zimskih mjeseci sa matičnom općinom.

40 views0 comments
bottom of page