top of page
Search
PGL

Jutros formiran novi Odbor MZ Gornja Lovnica

Danas, 9. travnja 2017., u 9 sati ujutro na inicijativu dijela mještana održan je Zbor građana mjesne zajednice Gornja Lovnica. Na Zboru građana bilo je prisutno 34 od 379 upisanih glasača, te je tom prilikom za predsjednika Zbora građana MZ Gornja Lovnica izabran Ivan Vidović, dok Vijeće MZ čine Bosiljko Vidović, Josip Tadić, Antonio Tadić, Nikola Martić, Pavle Marjanović, Stipo Vidović, Mirko Tunjić i Pero Tadić. Za predsjednika MZ je izabran Josip Tadić.


Prethodni saziv MZ Gornja Lovnica učinio je ogroman iskorak u radu mjesnih tijela te ostvario ogroman uspjeh u izgradnji infrastrukture i projekata koji su riješeni zalaganjem predstavnika MZ Gornja Lovnica. Ovdje su najvažniji projekti u proteklom mandatu:

REALIZIRANI PROJEKTI I AKCIJE U SAZIVU MJESNE ZAJEDNICE GORNJA LOVNICA (2008. - 2016.)

* Asfaltiranje puta Jaza – Podrum (180.000 KM – 80.000 KM Vlada FBiH, 80.000 KM ZDK, 20.000 KM općina Žepče)

* Sanacija šteta nakon poplava (Potporni zid u Jazi – 10.000 KM)

* Sanacija dijela puta Crno jezero – Podrum (potporni zidovi – 30.000 KM)

* Asfaltiranje poligona (cca. 30.000 KM)

* Ograđivanje poligona i sađenje zelenila, trave, navlačenje zemlje

* Uz pomoć naših Lovničana, Branislava Vidovića, postavljena je rasvjeta na poligonu (cca. 20.000 KM)

* Sanacija klizišta u blizini crkve i izgradnja potpornog zida (10.000 KM)

* Nabavka stolica i stolova u sali Centra za mlade (cca 5.000 KM)

* Razdvajanje ulaza za mjesnu zajednicu i Centra za mlade od ulaza u školske prostorije

* Zajedno sa Branislavom Vidovićem, Dragom Juranovićem i predsjednikom MZ Spomenkom Vidovićem pokretanje tradicionalnog turnira u malom nogometu

* Uredno čišćenje putova na prostoru mjesne zajednice u zimskom razdoblju

* Razne akcije održavanja puta, pomoći ugroženim stanovnicima...

* Podrška mladima i afirmiranje mladih u zajednici na zajedničkom djelovanju u mjestu

* Ustroj i nesmetano funkcioniranje mjesne zajednice (izdavanje raznih potvrda, formulara, komunikacija s općinskim službama, načelnikom...)

* Uređena ambulanta i prostorije ambulante (u suradnji s Brankicom Juranović i ravnateljem Doma zdravlja sa stacionarom u Žepču – posjeta liječnika zadnjim četvrtkom u mjesecu)

* Osigurana sredstva za sanaciju vodovoda Vidovići (10.000 KM) – mještani Vidovića odbili – djelomična sanacija vodovoda na trasi Vinogradine (zamjena kabla)

* Prijedlozi kapitalnih investicija za razdoblje 2016. - 2019. (Završetak asfaltiranja puta Jaza – Podrum, saniranja postojećeg asfalta Podrum – Crno jezero – Jaza, vodovodi Martići i Vidovići)

* Projekt i realizacija spomen obilježja poginulim braniteljima Lovnice (u suradnji obitelji poginulih branitelja, općinom Žepče i braniteljskim udrugama)

* Proširenje puta u Lovnička Brda u suradnji s općinom Žepče

* Rad i aktivnosti MZ-a Načelnik općine je prepoznao i svojom ODLUKOM broj 01/1-05-48/11, od 19. 01. 2011. godine nagradio mjesnu zajednicu za dobar rad sa 400,00 KM

Vjerujemo kako će novi saziv MZ učiniti i više nego što je ovdje navedeno, te im u tome želimo puno uspjeha i konstruktivnog rada. Iako danas demokracija nije bila jača strana Lovničanima, u cilju i s namjerom smanjenja tenzija i podjele stanovništva Gornje Lovnice koje je uzelo velikog maha u protekle dvije godine, Zbor zakazan za 15. travnja 2017. (subota) je otkazan!

171 views0 comments
bottom of page