top of page
Search
PGL

Konstituirajuća sjednica općinskog vijeća Žepče - Lovničani imaju predstavnika u OV-u


Danas je u sali općinskog vijeća održana prva konstituirajuća sjednica novog saziva Općinskog vijeća Žepče. U narednom mandatu 2016. - 2020. Općinsko vijeće čine sljedeći izabrani vijećnici: 14 vijećnika ispred HDZ BiH, Ivca Penić, Gordana Ćurić, Jozo Jukić, Tanja Radoš, Valentina Trogrlić, Slavica Andrić, Robert Bošnjak, Dragan Janko, Goran Jurić, Vedran Lovrić, Zoran Lučić, Josip Tadić, Ana Zlovečera Jukić i Goran Tadić, 7 ispred SDA i to Asim Sinanović, Haso Mandžuka, Mehmed Krehmić, Muhamed Jusufović, Ćazim Huskić, Emina Huseinagić i Rešad Hadžić, 2 ispred SDP, Kemal Mehinagić i Elvis Botić, ispred A SDA Nijaz Derlić i ispred HDZ 1990 Franjo Mostarac.

Nakon toga pristupilo se imenovanju novog predsjedavajućeg OV i njegovom zamjeniku. Za novog predsjedavajućeg izabran je Muhamed Jusufović iz SDA a njegov zamjenik je Ivica Penić iz kluba HDZ-a BiH. Jusufović i Penić su se zahvalili na ukazanom povjerenju naglašavajući da će se truditi, i u ovom mandatu, raditi u skladu sa statutom i u suglasnosti s vijećem a sve u interesu građana Žepča.

Prvi put nakon integracije Gornje Lovnice u sastav općine Žepče od 2001. godine, Gornja Lovnica i Lovničani imaju svog vijećnika Josipa Tadića. Vjerujemo kako će Lovnički vijećnik u najboljem svjetlu predstavljati Lovnicu i njene mještane, te ukazivati na potrebe i probleme s kojima se Lovničani susreću. Vijećniku Tadiću želimo puno uspjeha u daljnjem radu.

Prvoj sjednici nazočili su i predstavnici drugih nivoa vlasti; predstavnici OSCE-a, ministar Josip Martić i Nurđehan Šahinović, zastupnici u Skupštini ZDK i izaslanici u Domu naroda Federalnog parlamenta, Damir Jukić i Ivo Tadić.


Izvor i foto: postaja.ba

172 views0 comments
bottom of page