top of page
Search
PGL

Održana osnivačka Skupština "Udruge mladih Gornja Lovnica"


S ponosom možemo objaviti kako je u nedjelju održana osnivačka Skupština prve udruge građana na prostoru Gornje Lovnice. Udruga mladih Gornja Lovnica osnovat će se kao udruga građana s posebnim naglaskom na mlade. Ova udruga imati će za cilj promoviranje projekata iz oblasti kulture, sporta, ekologije kao i sveukupnog poboljšanja života mladih ali i svih mještana Gornje Lovnice. Članovi udruge mogu postati svi mladi koji prihvate načela, Statut i učlane se u Udrugu, odnosno prihvate promovirati i raditi na dobrobiti mladih Gornje Lovnice.


Na osnivačkoj skupštini usvojen je Statut Udruge, grb te su izabrana tijela Udruge, Upravni odbor i predsjednik. Sljedeći korak u nastanku i razvoju Udruge je registracija kod nadležnih tijela. Značaj ove Udruge je što će biti nevladina organizacija, kao niti stranački opredijeljena udruga te će moći konkurirati na razne projekte iz svoje djelatnosti, a moći će konkurirati i na natječaje iz pristupnih fondova EU, sve s ciljem poboljšanja životne sredine mladih u G. Lovnici.


Udruga je odgovor na dugo traženje mladih za institucionalno djelovanje i korištenje znanja i ideja koje posjeduju mladi, te načina na koji bi se realizirale iste. Uz sve navedeno cilj Udruge je okupljanje i druženje te još bolja povezanost mladih koji čine ogroman dio naše zajednice.


Sve zainteresirane mlade pozivamo na učlanjenje u Udrugu kako bi se se družili, ali i doprinosili našoj zajednici i mjestu kroz razne aktivnosti i projekte. Svi su pozvani i dobrodošli!

7 views0 comments
bottom of page