top of page
Search
PGL

Poziv na Zbor građana MZ Gornja Lovnica


Zbor građana MZ Gornja Lovnica održat će se u subotu, 2. travnja 2016. s početkom u 14 sati. Zbog važnosti teme i problema koji se tiče svih Lovničana poziv na Zbor upućen iz mjesne zajednice G. Lovnica prenosimo u potpunosti te pozivamo na što veći odaziv i sudjelovanje u raspravi;


OBAVIJEST

Kao što ste ranije upoznati potpisan je sporazum o izvozu i korištenju putova na području mjesne zajednice, između MZ G. Lovnica, općine Žepče i JP ŠPD d.o.o Zavidovići.

Budući da JP ŠPD Zavidovići odmah na početku nije poštivala potpisani sporazum, MZ-a je proglasila ništavnim potpisani sporazum i o tome obavijestila druge dvije strane potpisnice sporazuma. Čeka se reakcija i odgovor nadležnih.

Iz tog razloga Vas pozivamo da dođete u subotu 02. 04. 2016. god u 14 sati na Zbor građana kako bi dogovorili daljnje korake u rješavanju navedenog problema. U nastavku možete pročitati dopis koji je uručen potpisnicima sporazuma.


Očekujemo Vaš dolazak! Lijep pozdrav!


Sporazum o korištenju i sanaciji lokalnog puta između MZ Gornja Lovnica, JP "ŠPD ZDK" d.o.o Zavidovići i Općine Žepče potpisan 8. ožujka 2016. stavlja se van snage od strane MZ Gornja Lovnica i to zbog ne poštivanja Člana 6. Sporazuma od strane JP "SPD ZDK" d.o.o Zavidovići. Naime, u Članu 6. Sporazuma stoji:"Radi sigurnosti kretanja vozila JP „ŠPD ZDK“ d.o.o. se prije početka izvoza drveta obavezuje izgraditi četiri potporna zida na putu u slivu Pejića rijeka." ovim JP "ŠPD ZDK" d.o.o Zavidovići nije ispoštovalo Sporazum jer su dana 14. ožujka 2016., dakle, prije sanacije i izgradnje potpornih zidova počeli s izvozom drvnih sortimenata u slivu Pejića rijeke.

Na kršenje navedenog članka sporazuma JP ŠPD doo Zavidovići je upozoreno 18.03.2016.god te je dogovoreno da će radovi početi u sljedećem tjednu tj. 24.03.2016.god .Kako ni tada radovi nisu otpočeli, a izvoz uredno nastavljen prisiljeni smo pod pritiscima mještana MZ-e G. Lovnica pristupiti ovakvom rješenju, te sporazum proglasiti nevažećim.

MZ Gornja Lovnica u daljnjem postupku pridržavati će se odluka Zbora Građana održanog 21. veljače 2016. (u prilogu) kao i ranijih zaključaka Zbora, te će u zaštiti svojih interesa kao i putova na teritoriji Mjesne zajednice Gornja Lovnica prema potrebi i u potpunosti obustaviti prometovanje teških kamiona.


15 views0 comments
bottom of page