top of page
Search
PGL

Od petka pogoršanje vremenskih prilika


Meteorolozi već od četvrtka očekuju pogoršanje vremenskih prilika na cijelom području BiH. U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano jutro. Od sredine dana jače naoblačenje sa zapada će poslije podne i u noći na petak donijeti kišu u nizinama, na planinama snijeg. Jače padavine u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka krećat će se većinom između –3 i 2, a na jugu zemlje od 1 do 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7, na jugu od 7 do 10 stupnjeva.



U petak, 15. 01. 2016. u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme sa kišom u nizinama, a na planinama snijeg. Tokom dana, kiša će i u nizinama postupno prelazit u susnježicu i snijeg. Glavnina padavina prije podne. Jutarnja temperatura zraka krećat će se većinom između 1 i 4, na jugu zemlje od 5 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 6, na jugu od 8 do 12 stupnjeva.


Za subotu se očekuje pretežno oblačno vrijeme, u Bosni mjestimično sa slabim snijegom, a u Hercegovini može pasti i malo kiše. U noći na nedjelju jačanje vjetra u cijeloj zemlji. Jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1, na jugu zemlje od –1 do 4, a najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 4, na jugu od 4 do 8 stupnjeva.


Tokom vikenda jutarnje temperature kretat će se većinom između minus četiri i jednog stupnja. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda javljaju kako će u ponedjeljak biti posebno hladno, s temperaturama do minus osam stepeni, a moguć je i snijeg.


Izvor: Federalni hidrometeorološki zavod BiH/Klix.ba

5 views0 comments

Comments


bottom of page