top of page
Search
PGL

Pavle Marjanović uspješno završio Policijsku akademiju


Danas je u Sarajevu na Policijskoj akademiji svečano upriličena promocija 50 novih policijskih službenika te dodjela diploma. Među kadetima 25. generacije koji su uspješno okončali obuku i time stupili u policijsku službu nakon dužeg vremena našao se i lovničan, Pavle Marjanović. Ovoj svečanosti bili su prisutno brojni visoki uzvanici premijer ministri i komesari iz svi kantona.


Pavle je nakon raspisanog natječaja od 2400 prijavljenih kandidata ušao u uži krug od 50 kadeta iz Zeničko-dobojske županije, a ukupno 260 kadeta iz ostalih dijelova BiH. Sama obuka trajala je 7 mjeseci i sastojala se iz teorijskog dijela (obuka rukovanja s oružjem, borilačkih vještina i samoobrane) i praktičnog dijela. Teoretski dio obuke završio je 19. lipnja 2015., dok praktični kreće 22. lipnja u Policijskoj upravi Žepče (obuka patrolne službe, iz prometnog i krim sektora, uviđajnih radnji i predmeta iz krivičnog prava). Nakon završenog teorijskog i praktičnog dijela obuke Pavle se vraća na Akademiju gdje je uspješno položio završni ispit iz predmeta poslovi policije i pravila ponašanja na temu "Obavljanje razgovora".

Pavle je i student završne godine fakulteta računarstva i strojarstva, smjer računarstvo, i vjerujemo kako će ovaj mladi policijski službenik u svojoj karijeri napredovati kroz službu i priključiti se svojim starijim kolegama, inspektorima i komesarima. Treba istaknuti kako je Pavle i dobar sportaš, te je standardni igrač nogometnih turnira u predstavljanju Lovnice.

Osim Pavla, Lovnica ima još 7 policijskih službenika koji rade u više Policijskih uprava, Žepču, Zavidovićima, te MUP-u Zenica koji su raspoređeni na raznim poslovima djelovanja. Dvojica od njih su inspektori i vjerujemo kako će se novi član čuvara reda i mira njima priključiti tokom svoje karijere.

Pavlu želimo uspješan i dug radni vijek i iskrene čestitke ispred Portala Gornja Lovnica.

Foto: Pavle M./klix.ba

36 views0 comments
bottom of page