top of page
Search
Tekst i Foto: Radiopostaja Žepče, postaja.ba

Reportaža radiopostaje Žepče o G. Lovnici


Presjecanjem vrpce jučer, 6. studenog, je u Mjesnoj zajednici Gornja Lovnica svečano označen završetak radova i puštanje u promet asfaltnog puta dužine 2 kilometra. Uz mještane MZ Gornja Lovnica ovom svečanom činu nazočili su brojni uzvanici iz društvenog i političkog života.

Uz općinsko izaslanstvo koje su predvodili načelnik općine Mato Zovko i predsjedavajući Općinskog vijeća Muhamed Jusufović, svečanom puštanju u promet ceste nazočili su federalni i kantonalni ministri Josip Martić i Andrej Kajić te ostali brojni zastupnici u institucijama vlasti.


Sredstva u ukupnom iznosu od 180 000 konvertibilnih maraka za dionica puta u dužini od 2 kilometra i širine 3,5 m osigurana su od Vlade Federacije u iznosu od 80 000 KM, Zeničko – dobojskog kantona također 80 000 KM i općine Žepče u iznosu od 20 000 KM. Radovi na asfaltiranju puta završeni su 7. listopada 2015. a izvođač radova bila je tvrtka Doboj putevi.


Asfaltiranjem ove dionice riješeno je jedno od gorućih pitanja u ovoj mjesnoj zajednici jer su do sada učenici na putu u školu morali prepješačiti ovu dionicu, što je u zimskom vremenu predstavljalo značajan problem.


Na početku same svečanosti nazočne su pozdravili i kratko im se obratili Slaven Tadić, član vijeća MZ i općinski načelnim Mato Zovko a potom su zajednički prerezali vrpcu čime je put i službeno puštan u promet.


Izjave sudionika možete poslušati na ovom linku.


Potom su se okupljeni provezli novootvorenom dionicom, da bi se nakratko zaustavili na mjestu na kojem je u prošlogodišnjim poplavama došlo do klizišta koje je onemogućilo promet na tom dijelu puta a koje je sanirano sredstvima Vlade Republike Hrvatske za saniranje šteta od prirodnoe nesreće 2014. godine. Projekt sanacije realiziran je u srpnju 2015.


Mještanima Gornje Lovnice sada preostaje briga oko asfaltiranja preostale dionice od oko 500 metara duljine čime bi se asfaltom povezale dvije glavne prometnice kroz selo.

Pogledajte i fotografije koje smo napravili prigodom ove svečanosti, kao i prekrasnog krajolika kroz koji novoasfaltirana dionica puta prolazi.

14 views0 comments
bottom of page