top of page
Search
SKT

Obilježen dan općine Žepče


​Danas, 14. listopada 2015. obilježen je dan općine Žepče. Obilježavanje dana općine počelo je ovaj tjedan raznim manifestacijama, kulturnim događanjima i realiziranjem projekata. Na sam dan proslave u 11 sati održana je svečana sjednica općinskog vijeća, a nakon toga organiziran je svečani domjenak za sve goste i predstavnike mjesnih zajednica sa prostora općine. Na svečanoj proslavi između ostalih bio je i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, federalni ministar Josip Martić, zastupnici u Domu naroda FBiH Ivo Tadić i Damir Jukić te drugi predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti u BiH i županiji te predstavnici kulturnog i vjerskog života i mnogi drugi.

Za obilježavanje dana općine uzet je važan povjesni događaj iz žepačke prošlosti. Naime, 14. listopada 1458. bosanki kralj Stjepan Tomaš boravi u Žepču i tu izdaje povelju jednom velikašu-logotetu. Uparvao u ovoj povelji je prvi put u povijesnim spisima spomenuto ime Žepča, te kao podsjetnik na taj važan događaj općina Žepče slavi svoj dan. Napomenimo kako je Gornja Lovnica od 2001. godine službeno i pravno u sastavu općine Žepče.


Što je povodaom dana općine Žepče za Radiopostaju Žepče izjavio načelnik općine Žepče Mato Zovko poslušajte na ovom linku.

5 views0 comments
bottom of page