top of page
Search
PGL

Novi kilometri asfalta u Gornjoj Lovnici

Radovi na asfaltiranju makadamskog puta od popularnog Podruma do Jaze u Gornjoj Lovnici počeli su u srpnju 2015. godine. Samo asfaltiranje dionice u dužini od cca 1950 metara trajalo je od 2. do 7. listopada tekuće godine. Ostalo je još uređenje bankina kako bi radovi bili kompletirani. Za potpuno asfaltiranje puta do Jaze ostalo je još cca 600 metara.


Treba istaknuti kako je Mjesna zajednica Gornja Lovnica uz pomoć općine Žepče izradila projekt 2008. godine, te rješenje asfaltiranja ovog putnog pravca stavljala kao prvi prioritet u kapitalnim investicijama općine. Zajedno s općinom projekt je predavan na niz natječaja, državnih, županijskih i općinskih kako bi bio realiziran.

Početkom 2015. godine općina Žepče je potpisala ugovor o udruživanju sredstava za realizaciju Projekta „Izvođenja radova na rekonstrukciji lokalnog puta u naselju Gornja Lovnica“. Sredstva za realizaciju ovog projekta osigurali su: Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica 80.000,00 KM, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK 80.000,00 KM i Općina Žepče 20.000,00 KM.


Kako izgleda vožnja novim asfaltnim putom u G. Lovnici pogledajte video u nastavku:



6 views0 comments
bottom of page