top of page
Search
SKT

Talenti Lovnice: Ivan Juranović

Portal Gornja Lovnica, započinje seriju tekstova o talentiranim mladićima i djevojkama porijeklom, i, iz Lovnice, a koji se bave raznim sportovima predstavljajući mjesto iz kojeg dolaze ili potječu. Na ovaj način želimo mlade ljude koji su svojim zalaganjem i talentom već napravili rezultate u svojoj karijeri upoznati sa širom javnosti, posebno Lovničanima koji su izvan svog rodnog mjesta.

Ovaj sportski osvrt na talente iz Lovnice započinjemo s nogometnim vratarom, Ivanom Juranovićem.

Ivan je rođen 23. kolovoza 1997. u Luganu, Švicarska, od majke Brankice i oca Drage Juranovića. Od malih nogu zanimao se za sport, iako nogometni vratar, prve sportske korake ipak je napravio kao hokejaš. Iz svijeta hokeja s 8 godina prelazi u nogometni, gdje se brzo snašao i počeo napredovati i nizati uspjehe. Nakon pet provedenih sezona igrajući za Rapid Lugano, prešao je u Lugano U15, a ubrzo nakon toga zaigrao je za selekciju Luganese U17 gdje provodi godinu dana. Ivan je igrao i za Team Ticino U17 koja je selekcija cijelog kantona. Nakon pola godine vraća se igrati za Lugano U20, a trenutno igra u ekipi Lugano U21 kao drugi vratar. Ivan trenira sa seniorskom ekipom kluba FC Lugano, a jedan je od najmlađih članova što trenira s prvom ekipom koja svoje nastupe bilježi u prvoj Švicarskoj ligi. Osim toga, dobitnik je brojnih priznanja, a posebno se ističe pehar za najboljeg vratara u Ticinu do 15 godina.

Ljubav prema nogometu ali i njegov talent odveli su ga i na probu u Dinamo, posebnu ljubav gaji prema Lovnici i Žepačkom kraju, pa je u nekoliko navrata predstavljao ekipu Lovnice na raznim nogometnim turnirima. Ova ljubav i veza s rodnim krajem očita je, a utkana i u njegovu sportsku opremu kao podsjetnik na to.

Ivanu želimo puno sreće u nastavku karijere i da ubrzo zaigra za prvu momčad FC Lugano, a nadamo se i za reprezentaciju.


18 views0 comments
bottom of page