top of page
Search
Writer's picturelovnica

Novčana pomoć za nabavku obveznih udžbenika učenicima-djeci branitelja


Dana 1. 7. 2015. godine, Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko- dobojske županije raspisalo je Konkurs za dodjelu novčane pomoći za nabavku obveznih udžbenika učenicima–djeci branitelja za školsku 2015./2016.godinu. Visina novčane pomoći za kupovinu obveznih udžbenika u osnovnim školama je 100,00 KM, a za kupovinu obveznih udžbenika u srednjim školama 150,00 KM.

Programom utroška sredstava za 2015. godinu Ministarstva za boračka pitanja određeno je za ovu vrstu pomoći 560.000,00 KM u Budžetu Zeničko dobojskog kantona.

Izbor kandidata se vrši na osnovu bodovanja i to po kriterijima: ostvaren uspjeh u predhodnoj školskoj godini, socijalno-ekonomska situacija i učešće u Oružanim snagama.

Prednost bez bodovanja kod dodjele novčane pomoći imaju djeca poginulih, umrlih, nestalih dobitnika ratnog priznanja ili odlikovanja; djeca umrlih ratnih vojnih invalida i djeca umrlih demobiliziranih branitelja.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom za djecu pripadnika branilačke populacije podnosi roditelj - staratelj nadležnim službama za braniteljskoo-invalidsku zaštitu u općinama Kantona u kojima imaju prebivalište.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.


2 views0 comments
bottom of page