top of page
Search
Writer's picturelovnica

USVOJEN PROGRAM POTICAJA ZAPOŠLJAVANJA PRIPADNIKA BRANITELJSKE POPULACIJE


Na 15. sjednici Vlade Zeničko-dobojske županije usvojen je Program poticaja zapošljavanja pripadnika braniteljske populacije Zeničko-dobojske županije, a na prijedlog resornog Ministarstva za boračka pitanja.


Cilj projekta je dugoročno rješavanje pitanja egzistencije pripadnika braniteljske populacije i članova njihovih obitelji, te poboljšanja ukupne socijalno-ekonomske slike lokalnih zajednica na način davanja poticajnih sredstava zainteresiranim korisnicima i to u svrhu podizanja novih zasada malina. Ministarstvo sufinancira projekt u minimalnom iznosu od 300.000,00 KM, a u skladu sa proračunskim mogućnostima i brojem opravdanih zahtjeva, a o čemu odluku donosi ministar Ministarstva.


Programom su utvrđeni način i kriterij dodjele sredstava kao i iznos novčanih sredstava po korisniku na način da Ministarstvo dodjeljuje sredstva u visini od 1.200,00 KM po jednom dunumu za nabavku sadnica. Maksimalan iznos koji se može dodijeliti za jedno obiteljsko domaćinstvo iznosi 3.000,00 KM.


Ministarstvo u suradnji sa nadležnim gradskim/općinskim službama će u narednih deset dana raspisati javni poziv u kojem će biti precizirani uvjeti za aplikaciju zahtjeva zainteresiranim strankama.



3 views0 comments
bottom of page