top of page
Search
Writer's picturelovnica

Program sufinanciranja i zapošljavanja 2015.

Na službenim stranicama Federalnog zavoda za zapošljavanje objavljen je Javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja i sufinanciranja stjecanja prvog radnog iskustva 2015. Javni poziv je otvoren 25. svibnja 2015., a predviđena sredstva za realizaciju ovog projekta su u visini od 10.944.744,34 KM.



Ukratko o programu:


Poticajne mjere i ciljne grupe Programom su predviđene sljedeće mjere:


„Jačanje konkurentnosti na tržištu rada – Prvo radno iskustvo 2015“ Stjecanje prvog radnog iskustva za mlade nezaposlene osobe dobi do 30 godina, te izuzetno osobe dobi do 35 godina – ukoliko su prijavljene na evidenciju nezaposlenih duže od 12 mjeseci, uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest mjeseci (osobe sa srednjom stručnom spremom, III i IV stupanj) i 12 mjeseci (osobe za višom – VI stupanj i visokom stručnom spremom – VII stupanj). Cilj ove mjere je da se što većem broju mladih osoba omogući osposobljavanje za rad u struci i stjecanje prvog radnog iskustva u zvanju za koje su se školovale, te na taj način poboljša njihova konkurentnost i integracija na tržištu rada.


„Sufinanciranje zapošljavanja – Prilika za sve 2015“ Zapošljavanje nezaposlenih osoba, bez obzira na radno iskustvo, dob i stupanj obrazovanja, uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest mjeseci. Cilj je da se što većem broju nezaposlenih osoba olakša integracija na tržištu rada i spriječi prelazak u dugotrajnu nezaposlenost.


„Sufinansiranje obiteljskog/sezonskog zapošljavanja 2015“ Zapošljavanje nezaposlenih osoba bez obzira na stručnu spremu, radno iskustvo i dob, uz zasnivanje radnog odnosa na period do šest mjeseci. Cilj je da se nezaposlenim osobama olakša integracija na tržištu rada i spriječi prelazak u dugotrajnu nezaposlenost, te da se poslodavcima osigura radna snaga u skladu sa njihovim potrebama. Poslodavac sa Zavodom i Službom zaključuje Ugovor o sufinanciranju zapošljavanja određenog broja osoba na period od najduže šest (6) mjeseci. Ugovori o radu koje poslodavac zaključuje pojedinačno sa nezaposlenim osobama u principu se zaključuju višekratno i to od najkraće na jedan (1) do najduže na šest (6) mjeseci u okviru perioda trajanja Ugovora o sufinanciranju zapošljavanja koji poslodavac zaključuje sa Zavodom i Službom.


„Sufinanciranje zapošljavanja teško zapošljivih osoba – Vaučer za posao 2015“ Zapošljavanje 500 nezaposlenih osoba dobi preko 40 godina, bez obzira na radno iskustvo i stupanj obrazovanja, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih najmanje 24 mjeseca prije dana apliciranja poslodavca na Javni poziv , uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest mjeseci. Cilj je da se uz pomoć „vaučera“, koji preuzima u Službi/birou za zapošljavanje, nezaposlena osoba motivira da samostalno traži zaposlenje kod poslodavaca radi integracije na tržištu rada i prekida dugotrajne nezaposlenosti.


2 views0 comments
bottom of page